Obavezno uputstvo za goste kampa - DMD Kamp
ŠTA TREBAM PONETI SA SOBOM KADA KRENEM? Sa sobom obavezno poneti:
  • Pasoš ili ličnu kartu
  • Zeleni karton, ukoliko dolazite svojim vozilima
  • Topliju garderobu za večernje sate
  • Kupaći kostim, kremu za sunčanje i pribor za ličnu higijenu.
ŠTA KADA DOĐEM U KAMP?
  • Po dolasku u kamp, prvo treba da se javite domaćinu kampa.
  • Osoba zadužena za vaš smeštaj će Vas uputiti na mesto gde možete da parkirate vaše automobile ukoliko ste došli svojim prevozom.
  • Potrebno je da predate svoju ličnu kartu (pasoš) odnosno lične karte svih onih koji su sa Vama a idu na rafting i popunite osnovni formular.
  • Posle toga bicete smešteni u vaš bungalov.

KAKVA JE PROCEDURA SAMOG RAFTINGA? Prva stvar koju radite pred polazak jeste zaduživanje opreme: Skiperi će vam podeliti opremu, u zavisnosti od veličine koja vam odgovara. Opremu oblačite u kampu.

Nakon toga, vrši se ukrcavanje putnika u naša vozila za transport na početnu tačku raftinga-Brštanovicu. Na svakom kombiju biće istaknut spisak putnika koji se nalaze u njemu. Organizatori ce vas blagovremeno obavestiti na kom se spisku nalazite Molimo Vas da imate u vidu taj spisak ne znači da ste sa tim ljudima obavezni biti u čamcu vec je to samo formalni spisak za prelaz preko granice sa Crnom Gorom. Vi birate sa kime će te ići na čamac. Ukoliko vas je u grupi manje od 8-10 osoba, bićete spojeni sa drugim učesnicima raftinga kako bi se čamac popunio. Vaša lična dokumenta ostaju kod vozača, koji ih predaje graničnoj službi.. Molimo Vas da se na graničnom prelazu pristojno ponašate i ne napuštate automobil, jer u suprotnom možete napraviti problem sebi, vozaču, saputnicima, kao i čitavoj koloni u kojoj se vaše vozilo nalazi. Ne preporučuje se konzumiranje alkohola.

Pre kretanja na rafting, vaš skiper će odraditi safety briefing(kratak kurs sa osnovnim uputstvima  ponašanja u čamcu,, tehnike veslanja, tj sve ono što će vam biti od koristi dok se spuštate. Obavezno je da slušate uputstva skipera, da ne radite ništa na svoju ruku i po svojoj proceni, jer je on taj koji je zadužen za vašu bezbednost. Konzumiranje alkohola se ne preporučuje. Na kraju rafting ture, čamcima dolazimo do kampa. Opremu koju ste zadužili vraćate čoveku zaduženom za opremu ili skiperu koji vas je dovezao.

DA LI JE ZA RAFTING POTREBNO PRETHODNO ISKUSTVO? Prethodno iskustvo nije potrebno.

Molimo goste da čuvaju iznajmljenu smeštajnu jedinicu i obzirno se odnose prema prirodi, opremi i inventaru kampa. Sve primedbe, želje i pohvale, možete saopštiti domaćinu ili vlasniku kampa.

Želimo Vam ugodan boravak!  Vaši domaćini