PLANINARENJE

Područje opštine Foča okruženo je velikim brojem planina koje pripadaju dinarskom masivu, u neposrednoj blizini nalaze se dva nacionalna parka Sutjeska i Durmitor.
Nacionalni park Sutjeska ima najraznovrsniji kompleks ekosistema u BiH. Svaki pedalj parka odiše izuzetnom lepotom, koja kod posmatrača izaziva divljenje i duboko poštovanje prema delima prirode onim retkim mestima gde mašina nije uspela da poremeti neverovatan prirodni sklad.
DMD Vam nudi izlete u prirodi sa obilaskom lokalnih znamenitosti.
U dogovoru sa nama neophodno je da posedujete adekvatnu opremu za izvodjenje aranzmana.

11990426_n 11043025_n_skakavac 12006362_n
  • Maglić

Najveći vrh Bosne i Hercegovine 2386 m nadmorkse visine. Nalazi se na granici Crne Gore i BiH. Prepun je surovih i strmih litica u kojima snieg teško kopni. U podnožju planine nalazi se Trnovačko jezero jedno od najljepših na Balkanu. Padine u podnožju su bogate vodom, najveći izvor Carev do.

  • Perućica

Nesumljivo najvredniji biser Nacionalnog parka Sutjeska je prašuma Perućica najveće prirodno blago te vrste u Evropi. Perućica je strogo zaštićeni rezervat okružena vrhovima Maglića, Volujaka, Snježnice sa jedne strane, a s druge kanjonom Sutjeske.
Perućica zauzma površinu od 1434 ha. Kroz celu prašumu se pružaju prekrasne sastojine bukve, jele i smrče. Živi svet Perućice izražen je kroz vegetaciju (fitocenoze i biljne zajednice, ekosisteme, floru, faunu i drugo) je veoma raznorvrstan i bogat.
Pogled sa vidikovca (Dragoš- sedlo) na Perućicu i vodopad Skakavac koji u srcu prašume pada sa visine veće od 70 m, ispunjava čoveka zadovoljstvom što je taj mali deo iskonske prirode ostao sačuvan za sadašnje i buduće generacije.
Prolazak kroz prašumu Perućicu je dozvoljen uz predhodnu najavu i pratnju vodiča iz Nacionalnog parka Sutjeska.

  • Trnovačko

Treking tura Prijevor 1680 MNV Trnovačko jezero 1517 MNV
Težina ture lagana, vreme trajanja ture Prijevor- Trnovačko 2h
Prevoz našim terenskim vozilom.

× Pozovite nas!